Пренасяне на покъщнина и вещи – Фън шуй за привличане на успех

Важен момент в създаването на благоприятен фън шуй дом представляват антиките, но не какви да е. Важно е да се отървете от всички ненужни и счупени неща.

Не се страхувайте да изхвърлите нещо, което не сте използвали от дълго време. Направете място за нови неща в своя апартамент. Започнете с пренасяне на покъщнина и вещи.

Не пазете старите неща в килера или мазето. От гледна точка на Фън Шуй – складът провокира проблеми, които могат да настъпят във всеки един момент, а вашият подсъзнателен ум непрекъснато предизвиква тревога в това отношение. Ако възнамерявате да ремонтирате апартамента си, планирайте и да се отървете от всичко излишно по шкафовете, дори самите тях, ако се налага. В къщата периодично може да поставяте нещата в ред и да ги проветрявате.

Сега колкото до антиките.

Разбира се, не бива да се отървете от всякаква рядкост, ако тя е скъпа за вас и вашите роднини или е наследство от любимата ви баба. Но има един принцип. Какви емоции или спомени имате, когато гледате или когато използвате тази тема? Ако са неприятни – се отървете от тях.

Същото се отнася и за всички други предмети, които причиняват отрицателните емоции – подаръци, фотографии, агресивни предмети, препарирани животни и пр.

Обърнете внимание на снимките, които виси във вашия апартамент.

Намерете силата да се разделите с неприятните неща, дори и да струвате или да не се чувствате удобно.

Всичко, което се нуждае от ремонт – не забравяйте да го поправите, особено часовници и домакински уреди. Счупеното легло или стол също не трябва да се съхранява.

Много лошо фън шуй стоят старите кранове и запушванията в баните и мивките. Това е първото нещо, което трябва да премахнете, ако решите да се отървете от проблемите във вашия живот, чрез фън шуй.

Не оставяйте стъклата от счупени огледала, не ги залепете с лента или лепило! Намерете начин за подмяна на стъклото в прозореца. Това е много важно! Прозорците са очите на къщата. И от фън шуй зависи хармонията в целия ви дом.

Същото важи и за врати, химикалки и брави. Всичко трябва да се отвори, да се затвори и да работи без усилия.

И не затрупвайте врати, прозорци, проходи с мебели. Нека енергията се движи свободно във вашата къща.

Не забравяйте да обърнете внимание на вашите огледала. Това е много мощен атрибут във фън шуй, който често се използва не само заради предназначението му, но и като активатор или коректор. Всеки знае, че не могат да се използват напукани или счупени огледала. Изхвърлете ги без съжаление.

Има много съвети и табута за огледала.

Тук отбелязваме само, че огледалото, не трябва да отразява входната врата, брачното ложе и не трябва да разделя лицето на няколко части (мозайката или огледалните плочки не са за добро), както и това да отреже част от главата. Желателно е огледалата да са в рамка.

Само след като премахнете тези проблеми в къщата, може да започнете да привличате полезен „Qi“ във вашия дом.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *