Новата маса се превръща в … антична

Планирали ли сте някоя нова мебел да преобразите в старинна, антична, стил Прованс. Това е възможно.

По този начин може да преобразите някоя табуретка, или стол. Всичко това ще се промени. Съветвам ви да имате търпение и … боя. Трябва да има различни нюанси. Задължително сиво – да затъмните ярките цветове и дори основния тон – в цвят мляко, слонова кост или неутрално бяло.

Между другото, някои изкуствено поставени мебели остават избелени. От специалните техники се използва само патиране – целта е да се подчертае „вековната“ история на нещата, дори и да са закупени в миналата седмица. Млечният нюанс обича романтичната природа – изглежда свежа, приспособява се към приятните мисли.

Вижте за извозване на мебели в Столична община.

Какви консумативи ще са ви необходими, научете сега:

Първият етап – нанасяне на боя

Първо използвайте основата, а след това – основния цвят. Вярно е, че има някои нюанси. Преди да нанесете нов слой, които трябва да се оставят да изсъхнат напълно. Ще отнеме време, но кой каза, че ще бъде лесно? За тези, които са особено нетърпеливи, има такива съвети: може да вземете сешоар и да изпратите поток от топъл въздух към сушилната повърхност.

Вторият етап – създаване на стилен изтъркан

Да, чухте правилно – това е изкуственото стареене на мебелите със собствените ръце. Тези, които в детството обичат да рисуват с акварели и използват всичко, което идва под ръка като инструменти, знаят какви сложни мотиви са оставили остатъците от свещ на плътна хартия. А пред нас е дърво. За да създадем потънали ъгли, имаме нужда от парафин. Изтриваме областите, които трябва да се открояват.

След като видите колко лесно се отделя боята от местата, третирането по този начин може да започне системно. Нужно е само да чакате това.

Третият етап – поставяте замазка

Сред някои модели варосани или стари мебели в стила на Прованс, трансформирани на ръка, може да видите каква е тяхната интересна текстура, какво необичайно облекчение. За това се нуждаете от замазка. С такава щедро покривате и запълвате вдлъбнатини, пукнатини, които само развалят външния вид на нещата, и с създават обем.

Четвъртият етап – рисуване

Налагаме избрания тон, но не забравяте, че ще трябва да спрете. Интересно е да се погледне в стила на Прованс комбинацията от ярка основа под богатите тъмни горни слоеве. Изглежда необичайно – може да бъдете сигурни, че никой друг няма да има такъв интериор.

Петият етап – търпение и малко усилие

Това е мястото, където основният слой боя е по-удобен – той ще се появи на третираното място.

След изсъхване вземате малка кожа (или голяма, в зависимост от ефекта, който търсите) и разтриваме повърхността, докато излишната боя изчезне, а самият цвят не е наполовина изтрит.

Всичко това може да е истинска магия, която сами може да сътворите със собствените си ръце. Безразличните към процеса смятат нещата за трудни. Но ако се страхувате да развалите нещата и да скърбите след това, поверете производството на мебели в стар стил на професионалистите или ако имате много стари неща за изхвърляне, проверете тук: http://obshtini.com.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *