Видовете торбички за еднократна и многократна употреба

Ако у дома все още нямате еко-къщата и това не помогне по никакъв начин за спасяването на планетата от екологични бедствия като цяло и полиетиленовите наводнения в частност, тогава въпросът ще бъде решен с глоби.

Няма време да чакате, докато населението достигне просветлението в околната среда и наруши навика да се купуват опаковки при всяко посещение в супермаркета. Опаковата на всеки хранителен продукт в отделна торба е опасно, не само за планетата ни, но и за нас самите. Ето, защо са необходими силни методи. Уви, единственият начин, за да стане това са кардинални правни и ограничения.

От фирма Фатуран Ерджан, предлагат Почистване на жилище тип клошарско.

Ето и малко повече инфо, относно торбичките за еднократна и многократан употреба:

Плодови торбички за многократна употреба

Оксоразградимите торбички са изработени от обикновена пластмаса със специални добавки, които ускоряват въздействието на ултравиолетовото лъчение, топлината и въздуха, върху разпадането на материала в отделни пластмасови фрагменти. В крайна сметка, те стават микропластични, натрупвайки се в почвата, водата, организмите на хора и животни. Микропластиката се намира, дори в тъканите на човешките ембриони! Този вид пластмаса не може да бъде рециклиран, така че ако видите такива торбички с маркировка d2w в магазина, след това ги оставете на рафта.

Торбички за многократна употреба

Биоразградимите торби са съвсем друг въпрос. Правят се от царевица, картофи или соя, което позволява да се разлагат такива опаковки като обикновен компост. Но ако не събирате хранителни отпадъци на компост, както например в Южна Корея, а просто ги изпращате в кошчето, тогава такива торби ще лежат там години наред. За съжаление биопакетите не са по-добри от пластмасовите за еднократна употреба, те имат същата съдба – депото.

Торби за многократна употреба за плодове и зеленчуци

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да изоставите изцяло полиетилена. Напоследък платнените еко-чанти и мрежести торбички за пазаруване станаха уместни. Предимствата на такива аксесоари: презентабелен външен вид, лесно се пере в колата заедно с други неща, не избледняват, не губят цвят. И най-важното е, че са по-силни от найлоновите торбички.

Чанти за многократна употреба в магазина

В нашия случай проблемът със замърсяване на земното кълбо с пластмасови торбички е културен проблем. За съжаление, екологичните тенденции не стават широко разпространени у нас, но еко режимът съществува и се поддържа от известни личности у нас.

Например певицата Вера Брежнева на страницата си в Instagram предлага да замени чантите с модна пазаруваща чанта, направена от рециклирани материали, чийто експлоатационен живот е от 2 до 5 години. Идеята за аксесоара принадлежи на проекта PAQUET , който насърчава хората да обръщат повече внимание на екологичните проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *