SEO промоция като детска игра

Колко е трудно да направите SEO промоция? Някои специалисти от virtualassistans.com смятат, че дори дете може да го направи!

SEO с три компонента: блог на WordPress, профил в Google AdSense и малко SEO познания.

Като млад интернет предприемач, ще са ви нужни най-ефективните ключови думи, които мамят кодове, аватари, нео-точки и т.н. И тогава създайте съдържание въз основа на тях. След това започнете с изграждане на връзки и да промотирате сайта.

Скоро, когато нарасне вашата аудитория, може да видите и как да печалите с помощта на Google AdSense. Важно е каква ключова дума ще поставите на главната страница. Тогава може да разчитате или не на ефективни резултати.

5 съвета, с които да постигнете отлични резултати.

  1. Потърсете ключови думи, които ще донесат печалба

За да намери подходящи ключови думи може да използвате инструмент за анализ на конкурентни сайтове.

Когато я откриете поставете като първата фраза на главната страница на сайта.

Всеки интернет маркетинг може да направи същото. Изследвайки нови ключови думи, може да добавите нови секции и подсекции към вашия сайт, като по този начин привличате повече трафик.

Съвет: Проверете ключовите думи, за които вашият сайт вече е класиран. Има ли сред тях, честота 11, 12 или 13? Поставете ги на първата страница на вашия сайт и ще подобрите качеството и дълбочината на съдържанието въз основа на тези ключови думи.

  1. Проверете какво съдържание липсва на вашия сайт и го допълнете

Потребителските търсения са информация за техните желания и интереси.

Уверете се, че съдържанието ви отговаря на всички потребителски заявки. Искате ли да станете компетентна зимна публикация за оцеляване в пустинята? Създайте електронна книга за това как да разпознаете ядливи растения, как да запалите огън в снежен район и къде да купите най-добрия кремък.

Проверете потребителските заявки във вътрешното търсене на вашия сайт. Вашият речник различен ли е от потребителския речник? Ако използвате някои фрази и думи, а вашите потребители други са синоними, тогава ще има недоразумение.

Например, ако хората търсят статии по проблема „как да се излекува замръзване“, а съдържанието ви съдържа информация за „затоплянето на ръцете“ и „стерилната превръзка“, тогава те просто няма да намерят това, от което се нуждаят. Затова допълнете съдържанието си с необходимите ключови думи.

  1. Уверете се, че вашият сайт е харесван от търсачките

И въпреки че съдържанието е създадено главно за хората, то трябва да бъде лесно четено от търсачките.

Да, не трябва да забравяте за роботи, паяци (няма значение как ги наричате). Какво трябва да направите, за да направите вашето съдържание лесно да се обработва от търсачките:

Проста навигация. Проверете дали всички страници са достъпни от началната страница на уебсайта.

Кратък URL адрес – Най-добре е да използвате името на организацията в URL адреса.

Роботите не разпознават текст, ако той е част от изображение. Вместо това наслагвайте текст, върху изображението. Ако няма текст в HTML маркирането, той няма да бъде прочетен.

Не крийте текста и не принуждавайте потребителите да задържите курсора на мишката, върху нещо, за да го видите. Ако го направите, Google може да го игнорира.

Проверете, колко често се обработват страниците ви. Ако сайтът ви вече не е индексиран, значи нещо се е объркало и Google не може да намери съдържанието ви.

  1. Обърнете повече внимание на връзките, а не на харесванията.

И докато социалните сигнали са важни, връзките са още по-важни. За да получите връзки, вашето съдържание трябва да е примамливо, закачливо и с добро качество. Как да постигнем това:

Използвайте свой собствен домейн. Микросайтовете са полезни за реклама на марки или събития, но най-добре е да изградите връзки към основния сайт и да публикувате съдържание там.

Станете марка. Името на домейна трябва да бъде запомнящо се, така че да е лесно да се пише и произнася. Ако името на марката ви е твърде сложно, нечетливо, смешно и т.н., променете го. Домен може да се купи изгодно.

Маскирайте търговски оферти. Вашият блог трябва да се превърне в стартовия панел за изграждане на връзки. Вашият блог не трябва да бъде “лицето” на рекламната кампания на вашата марка – пълен с безсрамна реклама, снимки от търговски изложения, презентации и реклами за вашите услуги / продукти. Вашият блог трябва да бъде независим от вашия онлайн магазин или корпоративен уебсайт.

  1. Подобрете достоверността на сайта

Изграждането на връзки и придобиването на достоверност са различни понятия. Връзките и съдържанието са добра основа за изграждането на марка, но не спирайте дотук. Вашата цел е да станете гуру във вашата област. Вижте и тези 6 причини да изберем копирайтинг услуги.

Участието в конференции е добър начин да се запознаете с други хора. Ако имате талант като оратор, не се колебайте да правите презентации. Списък на говорителите е публикуван на конференционни сайтове, което означава, че вашият сайт ще се покачва в търсачките.

Ако не сте сигурни, че може да говорите на конференции, опитайте друг вид работа в Интернет. Например, напишете информативна статия.

Срещайте се с други експерти във вашата област, сътрудничете им, създавайте подкасти, статии, уебинари и т.н. И със сигурност ще заинтересувате аудиторията, от която се нуждаете.

Заключение

Намерете зона, която ви интересува, създайте съдържание и репутация и след това използвайте SEO-промоция, за да направите съдържанието си забележимо и да ви е платено. Това е всичкото забавление като за децата! Но ако искате да постигнете отлични резултати, трябва да положите много усилия, за да заемете господстващо положение в Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *