Интересни факти за дървениците – най-изчерпателният списък

пръскане за дървеници

Учени от много страни работят над това да установят някои интересни факти за дървениците. Такава постепенно разсейват установените заблуди за тези насекоми. Какви са доказателствата за това, вижте сега:

Например: норвежкият учен Бьорн Арне Рюке и американските изследователи Джошуа Беноа и Джоел Ф. Олсън проучва изчерпателно ефекта от високите и ниските температури върху дървениците.

Нариндерпал Сингх, Винсънт Харака, Захари Деврис и Джеймс Т. Сачи са изследвали като дървесници за използване на мрежа, когато търсите човек. Кристофър Лоу и Марк Ромни от Канада изследва, даде тези паразити носят болест.

Резултатите от тези и други научни трудове не позволяват да се провеждат често срещани митове и да се отделят тези факти за дървениците от заблудите.

Всичко това заимствахме от адрес: http://www.preventa.bg.

Дървеници – само факти

И така, 27 интересни факта за биологията и описанието, за промяна в дървениците и как да се справим с тях.

Основни факти за дървениците

 1. Дървениците са активни преди, през нощта. Любимото им време за лов е от 3 сутринта до 7 сутринта, когато собствениците на жилищата се споделят спокойно и следователно с беззащитни. Освен това и научете експериментите, които са идеално ориентирани в тъмната спалня.
 2. Открийте яйца и кожи, ако са идентифицирани по правилен начин, се предлага замърсяване на апартамента. 80% от клиентите признават, че са се сблъскали с дървеници за първи път в живота си. Без да знаете как изглеждат дървениците, всички яйца и ларви, можете лесно да ги обърнете с други населени места. И ако това е яйца от дървени изделия, тогава апартаментът е вече в момента.
 3. Дървениците могат да се намерят в облеклото. Вредителите използват дрехи, чанти и други лични вещи като транспорт за дълги пътувания. По този начин паразитите колонизират нови жилищни помещения и постепенно окупират света.
 4. Дървениците оставят малки черни петна след себе си. Това са първите фекални следи, които са концентрирани на места, където се натрупват населени места. Когато са заразени, като черни точки могат да бъдат намерени на легла, ленти, завеси и други повърхности.
 5. У дома буболечките не могат да живеят без кръв цяла година. Митът, който населяваме със супер оценявания по време на гладуване, се основава на неточни данни и е широко разпространен в интернет. Неотдавнашно проучване на ентомолози от Вирджиния показа, че при нормални условия тези паразити се оценяват без храна средно 2-3 месеца. Температурата на въздуха играе важна роля в този показател.
 6. Няма нужда да изхвърляте матрака, ако в него са се нанесли дървеници. Най-често матраците, пружинните блокове и меката мебел се подлагат на инсектицидна и термична обработка, не е необходимо да се изхвърля. Разбира се, има изключителни случаи. Ако матракът (или диванът) вече е стар и се нуждае от подмяна, по-добре е да се отървете от него.

Термична обработка на дървеници

 1. Дървениците предпочитат тъмното време на деня, но не се страхуват от светлината. Ако са гладни, те ще нападнат жертвата по всяко време на деня и при всякаква светлина.
 2. Поддържането на дома чист и подреден ще помогне за намазване на дървениците. В чистата, безлюдната стая на кръвопийците им се дава по-малко възможност да се скрият и за собствениците е по-лесно да се последва ситуацията.
 3. Дървениците не могат да поддържат затваряне при 50 градуса. Проучванията в резултат на това, че температурата от -30 ° C е критична за вредителите. Студът и студът ще ги убият с правилната комбинация от температура и време при излагане.
 4. Дървениците се срещат не само в големите градове. Вярно е, че високата гъстота на населението допринася за разпространение на кръвопийците и следователно проблемът е по-голям в градовете. Няма заявления за лечение в услуги за дезинфекция идват, както от малки градове, така и от селските райони.
 5. Дървениците не могат да летят. Те са родени да пълнят и не могат да летят. По природа крилата им не се развива. След това, това не може да скача.
 6. Дървениците могат да бъдат открити, дори в кухненските уреди. Разбира се, това не се случва често, но теоретично е възможно. Например, неправилно извършена химическа обработка на понятието води до факта, че населявате напускането на домовете и се установява в целия апартамент. Най-добрите тъмни кухини на електрическите уреди са подходящи за убедище за тях.
 7. В апартамент паразитите може да живее навсякъде, не само в леглото. Те обичат да се крият в процепите на первази, ленти, мебели, задни килими и картини. Или колкото се може, по-близо до източника на храна. Следващото търсене на „гнезда“ трябва да започне с места за спане и заобикалящата ги среда.
 8. В хотелите е по-добре да дървите вещите си на сигурно място. Съхранявайте чанти и дрехи далеч от леглото, най-безопасно е да използвате горните рафтове и шкафове или високи вертикални закачалки на статив.
 9. Най-удобната температура за дървеници е + 21 + 26˚С. Ако температурата на околната среда е под + 10˚C, биологичната активност на тези насекоми се забавлява, постепенно се подготвя за “зимен сън”. В това състояние можете да поддържате различни тежки тестове: излагане на пестициди, студ, продължително гладуване (до 1 година).
 10. Поведението на дървениците е просто и предсказуемо. Например хранителни навигации, около които са изградени целият начин на живот. Дървениците се опитват да се установят в непосредствена близост до спящия човек, по време на съхранение на прекарват не повече от 10 минути, върху тялото на жертвата, след което се стреми към подслон. Това обяснява факта, че матраците и диваните са популярни сред тях. Възрастните се хранят веднъж седмично, ларвите често.
 11. Дамска буболечка снася 200-500 яйца през живота си. Има от 1 до 5 яйца на ден, възрастна живее, около 300 дни – аритметиката е проста.
 12. Буболечката може да измине, около 30 метра, за да смути кръвта. Въпреки че кръвопийците се установяват в близост до източника на храна, те са в състояние да го открият на разстояние. Засега няма експериментални данни, за каквото разстояние дървениците използват въглероден диоксид, излъчван от човек, но на практика, в търсене на храна, лесно се предлага в съседни стаи и дори апартаменти.
 13. Дървениците са населени с непълна трансформация. След излюпването от яйце, дървеницата преминава през 5 етапа на ларвите, всеки от които е придружен от линеене – освобождаване от старата кутикула. Последният шести етап е възрастен полово зрял индивид.
 14. При мъжете коремът е по-дълъг и удължен. Ако гледате внимателно в снимките на възрастни, можете да научите да различавате мъжете и жените по формат на корема. При женските е по-къс и по-заоблен.

Източник: Фирма за Пръскане срещу дървеници .

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *