Консумативи за принтери

Информационен портал

Fashion Colors - Мъжки Суичъри

Консумативи

Каква роля заемат консумативите за домашна, офис техника и всичко останало. Разбира се те са не просто допълнения, а онова, без което принтера, лаптопа, компютъра, монитора, телефона и т.н. не могат да работят.

Консумативите са неизменна и съпътстваща част от работата на всяка една машина. Така например за стандартен факс апарат графични изображения, могат да се копират на отделни листове, да се управляват от телефонен указател, наред с различни списъци за разпращане.

Към консумативите на принтера са касетката или т. нар. тонер, хартията и други. Принтера може да е отделно технологично устройство, но може и да е на едно с факс със сканиращо устройство, модем за предаване и приемане, принтер и телефонен апарат. Сред по-добрите модели устройства на факс има такива, които са с директна връзка за приемник и връзка с компютър.

Сред консумативите за факс апарати е и допълнителната памет, която е заложена в по-съвременните и скъпи модели такива. Благодарение на нея, машината може да запамети до 300 страници и при наличие на хартия да ги възпроизведе по-късно.

По-скъпите апарати различават гласово от факсимилно повикване.

Консумативи и поддръжката на офис техника и различни видове технологии са свързани и с марка, модел на самия апарат. Много пъти те могат да са универсални и да съвпадат и да са еднотипни за повечето модели, но не са изключени и марки и модели, в които даден консуматив, било то за факс, принтер, компютър или лаптоп да е строг специфичен.

Още в тази категория: Консумативи за всеки ден »