Консумативи за принтери

Информационен портал

Fashion Colors - Мъжки Суичъри

Избор на консумативи за офиса

Кои са консумативите, без които не може работното ни място. Днес едва ли си даваме сметка, колко много и полезни са те за нас и как работата ни би била значително по-сложна, ако липсваха. Ето, например безжични клавиатура, всякакви модели мишка и в един момент се объркваме, когато стане дума да избираме поредните консумативи за офиса. Как да улесним работата си и на кои да се спрем, решихме да представим в настоящата тема.

Ако трябва да избирате между класическа клавиатура и безжична такава може би ще се замислите, кое ще е по-удобно и практично. Въпреки, че не малко са хората, които биха посегнали към по-модерното и съвременно.

Вече не е така непознато и странно да се избира и най-новото, което предлага пазара, дори да става дума само за консумативи. Всяко съвременно устройство използват безжична връзка, така, че и тук въпросът с избора е на половина решен. От друга страна трябва да се предвиди захранването на безжичната мишка или клвиатура. Много от моделите предлагат захранващи устройства, които имат нисък разход на енергия, а други са с традиционният начин на захранване и консумират два пъти повече енергия. Вторият модел консумативи за компютъра са по-евтини, но реално в практиката ще ни струват по-скъпо, заради постоянната необходимост да бъдат захранвани.

На пазара съществуват и т.нар. ергономични клавиатури и мишки. Те са ново поколение. За класическа клавиатура е характерна има правоъгълна форма и клавиши, които са разположени в редици, също като при някогашните пишещи машини. За новите модели това не е обичайно, а наред с многото си екстри те предлагат удобства за поставяне на дланите по време на писане. Погледнати от страна на цени ергономични клавиатури са значително по-скъпи от класически, но тук вземайки под внимание риска от заболявания със стави и други проблеми, те се явяват като спасение за съвременния човек.

Интересно за новите модели безжични мишки е и приспособимостта им за управление с всяка от ръцете. Това си е една голяма привилегия за хората свикнали да работят с лява ръка.

И като завършек нека вмъкнем и важните характеристики в избор на клавиатура и мишка, а те са:

За геймърите мишка с оптична резолюция е идеален вариант. По-ниската резолюция дава възможност за по-бавни и прецизни движения, а високата резолюция е за резки движения.

В избора на клавиатура за домашни компютри тази с мултимедия и контрол е добър вариант. Тя позволява възможност и лекота в управлението на сила на звука, аудио или видео.

В избор на мишка за лаптоп, тази с прибиращ се кабел е идеално решение. Така тя е защитена при транспортиране.