Консумативи за принтери

Информационен портал

Плюсове и минуси на латексовите матраци

 

Един от най-новите материали, използвани в матраци и възглавници е латексът. Latex производството завладя голяма част от матраците. Те се появиха преди около десетилетие и се очаква много по-висок клас с най-малко един слой от латекс. Такъв модел може да е по-евтин.

 

В повечето от тях се използва технологията за латекс, като основна съставка. Тук ние ще разгледаме по-отблизо някои от плюсовете и минусите на латекса, за да ви помогне да решите дали латексовият матрак е точно за вас.

 

Както винаги, двете най-важните характеристики на един матрак са комфорт и подкрепа. За един по-задълбочен поглед към това как да се провери за комфорт и подкрепа ted, вижте този матрак. В този ред на мисли, нека да разгледаме някои от предимствата и недостатъците на латекса.

Плюсове на латекс magniflex

Латексът е много издръжлив. Той е отличен при съпротива и впечатленията за тяло са, че винаги е склонен да се връща обратно към първоначалното си състояние.

Поддържащото ниво на контури на формата на тялото може да е "плаващо" по време на лежане. Температурата на неутралният латекс не може лесно да се промени. Неговата температура от научна гледна точка е с високо специфична топлина. Тя отнема много енергия, за да се повиши температурата във всяка степен. Това означава, че лежащият върху матрака nani не спи на много горещо или студено и твърдостта не се влияе от стайна или телесна температура. Това води до по-малко неудобства на леглото.

Хипоалергенен - докато всеки матрак се нуждае от защита срещу алергии, латексът естествено е хипоалергенен, което добавя още един слой на защита срещу алергени.

Минуси на латекса

Цена – латексът за матрак е един от най-скъпите материали. Ако намерите евтин латекс матрак, бъдете много предпазливи. Те могат да са смесени с латекс за повече "биндер", за да се разреди действителната латексова основа.

Налягане – латексът може да се адаптира към натиска и да се възстановява като пяна с памет. Това отчасти зависи от вида на латекс, който се използва. Когато опитвате латексов матрак, имайте предвид натиска върху раменете и бедрата. Когато опитвате възглавница от латекс, уверете се, че се чувствате добре, без твърде голям натиск върху главата.

Трансфер и отскачане – латексът има еластична и гъвкава повърхност, която предизвиква и по-силно отхвърляне. Ако имате двулицеви матрак, внимавайте с партньора нощем, за да не си създавате неудобства при завъртане.